lauantai 26. maaliskuuta 2016

Jos jotain haluut, se ei tuu hakee sua kotoa

Tällä viikolla on tosiaan tullut huomattua mm. miten uskomattoman paljon mitä ihmeellisimpiä työpaikkoja sitä onkaan olemassa, esimerkiksi asfalttimiehiä haettiin töihin neljällä eri nimikkeellä. Ei kuitenkaan erityisemmin potentiaalisia työpaikkoja itselleni, mutta kai sitä jotain vielä ilmaantuu, tai ehkä saan vielä inspiraation hakea johonkin kouluun. Jos jokin korkeakouluhauissa ärsyttää, siis sen lisäksi että en oikeasti tiedä mihin ihmeeseen hakisin, on se miten raivostuttavan epäselvä tuo uusi nykyinen Opintopolku hakusivusto on. En tiedä kuka sen on suunnitellut, mutta jos sen on ollut tarkoitus saada potentiaaliset hakijat pakenemaan paikalta, niin sitten se kyllä on onnistunut.

Olen viettänyt pääsiäisen tähän mennessä Barcelonassa, tekemättä mitään kovin ihmeellistä.
Barcelona tuntuu todellakin olevan täynnä ihmisiä. Monet paikalliset lähtevät kyllä lomalle pääsiäisenä, mutta turisteja on ollut kaupungissa huomattavasti normaali viikonloppua enemmän. Niin kuin lähes kaikki muutkin asiat, myös pääsiäisen vapaat menevät Espanjassa hieman alueittain. Torstai taisi olla vapaa oikeastaan kaikkialla muualla paitsi täällä Kataloniassa, perjantai oli vapaa kaikkialla ja maanantai on vapaa Katalonian lisäksi muutamalla muulla itsehallintoalueella.

Näin sattumalta Facebookista, että joku katusoittajapoika on tulossa Barcelonaan. Kyseessä oli siis jonkinlaista fanijoukkoakin ympärilleen saanut sveitsiläinen Naeman, joka kiertelee ympäri Eurooppaa soittelemassa kaduilla covereita tutuista hittibiiseistä. Koska itselläni ei ihmeellisempääkään ohjelmaa ollut, kävin vilkaisemassa minkälaista meininkiä tämä saisi Barcelonan kaduilla aikaan. Paikalla saavuttuani kuuntelijoita oli paikalla jonkin verran, vähemmän yllättäen iso osa heistä oli suunnilleen saman ikäisiä tai hieman itseäni nuorempia tyttöjä. Seisoskelin kuuntelemassa tuota musisointia ihan hyvän aikaa, kuulijoiden määrä vaihteli vajaasta kolmestakymmenestä lähemmäs pariinsataan. Ehkä jopa yllättävää miten pääasiassa Justin Bieberiä ja muuta vastaavaa laulamalla sai niinkin hyvin rahaa ja kiinnostusta ihan kaikenlaisilta ihmisiltä. Lähdin itse jatkamaan matkaa siinä vaiheessa kun Naeman piti tauon ja fanityttölauma jäi ottamaan selfieitä. Myöhemmin selvisi, että lupa tuohon katusoittamiseen oli puuttunut ja poliisi oli tullut keskeyttämään musisoinnin noin kolmen tunnin soittamisen jälkeen.

juuri tällaiset hauskat pikkujutut on näitä isojen kaupunkien ihania puolia
Oma pääsiäiseni jatkuu huomenna Zaragozassa. Ei mitään erityisen tarkkoja suunnitelmia siitä mitä aion tehdä siellä, mutta hauska päästä näkemään taas erilainen ja vaihteeksi oikeasti pääasiassa espanjankielinen kaupunki. Ensi viikolla onkin sitten jo huhtikuu, eikä kauaa niin kotiväkikin tulee käymään Barcelonassa. Mihin ihmeeseen tämä aika oikein katoaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti