perjantai 8. tammikuuta 2016

Kylmästä lämpimään...

Täällä sitä nyt ollaan - Barcelonassa. Olen käynyt kaupungissa aiemmin yli 11 vuotta sitten, joten siitä pikavisiitistä mieleen jäänet muistikuvani ovat melko hajanaisia, mutta eivätköhän ne tässä kuukausien saatossa täydenny mukavasti.

Kun lähtöaamuna Suomessa on yli 26 astetta pakkasta, on varsin tyytyväinen siihen, että pääsee pian johonkin lämpimään, tai siis edes paikkaan jossa naama ei jäädy kun astut ovesta ulos.

Barcelonaan saapuminen oli kuin jostain kliseisestä elokuvasta, hiemaan harmaan sään ja pilvien keskeltä pystyy lentokoneen laskeutuessa näkemään kuinka auringonsäteet osuvat vain ja ainoastaan Barcelonan kaupunkiin. Kaupunki näyttää lentokoneesta katsottuna hohtavan kultaisena.

Hyytävän kylmään ja valkean harmaaseen Suomeen verrattuna, myös oikeasti kaupunki antoi itsestään melko kullanhohtoisen kuvan heti alkuun. Lämpötila lähes 20 astetta ja aurinko oikeasti lämmittää. Suomessa ihmiset kulkisivat tuollaisessa säässä t-paidoissa, täällä monet paikalliset kulkivat talvitakeissa. Ei sää täälläkään tule kesään saakka ihan tälläistä luksusta olemaan, mutta jo varmasti pelkästään se, että ei tarviste kulkea työmatkoja pimeydessä saa talven tuntumaan huomattavasti mukavammalta.
sininen ja pilvetön taivas, lämpötila +20, vaikea muistaa että on tammikuu
Olen ehtinyt parin päivän aikana kierrellä kaupunkia hieman. Asunto sijaitsee niin keskellä kaupunkia, että kävellen pääsee melko kätevästi liikkumaan ympäriinsä. Lähdin tänä aamuna kulkemaan La Ramblaa pitkin. Kaikkien niiden postikortteja, sanomalehtiä ja FC Barcelona krääsää myyvien pikkukojujen takaa toiselta puoltelta katua loisti asia johon en tosiaan odottanut törmääväni Barcelonassa; Real Madridin virallinen kauppa. Vaatii kyllä melkolailla röyhkeyttä avata kauppa verivihollisjoukkueen kotikaupungin vilkkaimman turistikadun varrelle.
asiakkaat taisivat kaikki olla turisteja
La Ramblan varrelta löytyy myös Mercado de la Boquería, joka on Katalonian suurin tori/kauppahalli. Myynnissä on jos jonkinlaista ruokaa ja ruokatarviketta, Uskomattoman värikkäitä hedelmäkojuja, toinen toistaan kalliimpia ilmakuivattuja kinkkuja, mitä erikoisempia mereneläviä ja jos jonkinlaista lihakojua. La Boquería on hyvä paikka jos haluaa melko nopeasti ja edullisesti syödä jotain pientä, tarjolla on paljon erilaisia tapaksia, pinchoksia ja suorastaan naurettavan herkullisen näköisiä mehuja. Kaikki myynnissä oleva ei todellakaan näytä houkuttelevalta ja ehdottomasti ainakin itseäni eniten yllättänyt näkemäni myynnissä ollut tuote oli nyljetty lampaan pää, siis kokonainen, silmine ja hampaineen.
La Boquerían pääsisäänkäynti 




nyljettyjä lampaan päitä





Katalaanin kieli aiheuttaa paikoitellen haasteita ja pientä ärsytystä. Kirjoitettuna siitä voi ymmärtää jotain, puhuttuna ei oikeastaan mitään, no ehkä siihenkin tottuu. Paljon on vielä nähtävää, tehtävää, ja koettavaa. Maanantaina alkaa itse työssäoppiminen, joku viikonloppu (tai oikeastaan varmaan aika monena viikonloppuna) on tarkoitus mennä katsomaan jalkapalloa ja varmaan vähän kaikenlaista muuta tekemistä ja näkemistä. Tästä tämä elämä Barcelonassa todenteolla lähtee, saa nähdä mitä kaikkea tuo tullessaan.
harvoin näkee palmua ja joulukuusta näin lähekkäin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti