torstai 25. helmikuuta 2016

Here, there and everywhere

Viikonloppu meni lähes kokonaan asunnolla löhöillessä, varsinkaan lauantaina energiaa ei kerta kaikkiaan vain ollut lähteä tekemään mitään. Tällä viikolla onkin ollut huomattavasti viimeviikkoa virkeämpi olo, vaikka flunssa tuntuukin yrittävän hiipiä takaisin.

Starbucks on muuten yksi niistä paikoista, joissa aivan kaikki lukee vain katalaaniksi. Kahvien nimet nyt ovat melko samat maassa kuin maassa, mutta se kaikki muu. Tuotteista ymmärtää kyllä mitä ne ovat, mutta tilausta tehdessä tulee turvauduttua lähes väkisin englantiin, sillä katalaanin ääntäminen on useiden sanojen kohdalla jotain niin käsittämätöntä, että melko varmasti en varmasti tulisi ymmärretyksi jos yrittäisin, eikä erityisemmin tee mieli käyttää kovin paljon aikaa miettimiseen onko esimerkiksi kanelipullalle mahdollisesti jotain järkevää espanjankielistä sanaa.

vaikka koristeraitoja olikin, niin kyllä tuo oikeasti maistui pullalta
Tiistaina kävelin Arc de Triomfille, eli paikalliselle riemukaarelle. Itse kaari ei oikeasti kovinkaan erityisen ihmeellinen, mutta kaari toimii porttina Passeig de Lluís Companys esplanadille, joka jatkuu Parc de Ciutadella puistoon saakka. En vielä mennyt Ciutadellaan saakka, mutta myös tuo esplanadi on tuntuu olevan varsin suosittu ajanviettopaikka. Olin siellä tällä kertaa noin vartin, jonka aikana minua lähellä istuneilta tytöiltä varastettiin laukku ja kiusallisen kehno Michael Jackson tanssijaimitaattori ehti tanssia kolmeen eri asuun pukeutuneena. Ilmeisen tapahtumarikas paikka tuo tosiaan on.

Arc de Triomf rakennettiin Barcelonan 1888 maailmannäyttelyn pääportiksi,
Tiistai-iltana katsoin asunnolla televisiosta vuokranantajieni kanssa mestarien liigan ottelua Arsenal - Barcelona. Sanotaanpa vaikka, että olipa varsin mielenkiintoinen kokemus. Arsenal ei pelannut niin huonosti kuin suurinosa muista Barcelonan tämän kauden vastustajista, eikä ottelu ratkennut kovin nopeasti. Melko tasainen ottelu tosiaan aiheutti sen, että varsinkin ennen ensimmäistä maalia ehdin huomata, että kirosanat ovat katalaaniksi hyvinkin samanlaisia kuin espanjaksi. Talon olemattoman äänieristyksen vuoksi tuo kirosanakertaus, maalien juhlinnasta puhumattakaan, kuului todennäköisesti talon jokaiseen asuntoon.

Kaupunkikin tuntuu tällä viikolla todella heränneen. Barcelonassa on käynnissä Mobile World Congress, jättimäiset mobiimessut, jossa esitellään jos jonkinlaisia uutuuslaitteita, puhumassa tapahtumassa on ollut mm. Facebookin luoja Mark Zuckerberg, joten tosiaan melko merkittävästä tapahtumasta on kyse. Keskustan katukuvassa messut ovat näkyneet jonkin verran, julkinen liikenne on lakkoillut alkuviikosta, joten tapahtumaan pyrkivät pukumiehet ovat kulkeneet entistä enemmän omilla tilauskyydeillään. Katumainokset tuntuvat lähes kaikki vaihtuneet jonkinlaisiin mobiililaitemainoksiin. Plaça Catalunyan kulmassa on lisäksi Samsungin varsin huomiota herättävä koppi, jossa pääsee ilmaiseksi tutustumaan puhelimeen liitettävien Gear VR-lasien ihmeelliseen maailmaan. Samsungin tarjoamassa kokeilussa on tavallaan siis kyse 4D-elokuvasta. Katsojille näytetään video vuoristorata-ajelusta, tässä kokemus on tosin huomattavasti aidompi kuin huvipuistojen 4D-elokuvissa, sillä videota tosiaan katsellaan älylasien kautta eikä näkökentässä ole mitään muuta kuin katseltava video. Kun videon lisäksi tunnelmaa ovat tuomassa liikkuvat penkit, kokemus muistuttaa hämmentävän paljon sitä, kuin istuisi oikeasti vuoristoradan kyydissä. Kyllä tuo sen verran mielenkiintoinen kokemus oli, että suosittelen kyllä kokeilemaan, jos joskus tulee tälläiseen mahdollisuus.

kuten sanottu, koppi on varsin huomiota herättävä ilmestys peilaavine seinineen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti