perjantai 27. toukokuuta 2016

Porque sé que sueñas

On jonkin verran asioita, jotka ovat hämmentäneet tällä ollessa, suurin osa on varsin pieniä ja mitättömiä asioita. Joitain olen jo ehtinyt täälläkin aiemmin ohimennen mainita. Yksi mitä en ole vielä tullut maininneeksi, on se, että vuokranantajillani on edelleen lankapuhelin. Hypähdin varmaan metrin ilmaan kun se ensimmäisen kerran soi tuossa aivan huoneeni oven vieressä. Olin kyllä nähnyt sen siinä aieminkin, mutta en tullut ajatelleeksi, että se on oikeasti vielä käytössä. Juu ei siinä mitään, olen itsekin kasvanut aikana kun lankapuhelimia oli joka kodissa ja puhelinnumerot opeteltiin ulkoa, mutta nyt minulla ei ole aavistustakaan milloin olisin Suomessa nähnyt jonkun kodissa lankapuhelimen.

Tästä päästäänkin melkein kätevällä aasinsillalla siihen missä ja miten siis olen asunut tämän alkuvuoden. Asun alivuokralaisena paikallisen nuoren pariskunnan luona. Pääsen asunnolta noin 15 minuutissa töihin, joten säästän päivittäin huimasti aikaa ja kuukaudessa reilusti rahaa siinä, kun ei ole pakko käyttää julkista liikennettä kovinkaan moneen paikkaan. Etsin asuinpaikkani netissä joitain viikkoja ennen lähtöä. Muutamia kymmeniä nettisivuja ja varmasti satoja asuntoja selailtuani päädyin vaihtoehtoon jonka olin löytänyt Uniplaces nettisivustolta. Lyhyesti: sivustolta voi etsiä itselleen sopivaa huonetta tai asuntoa erilaisten kriteereiden avulla. Kun sopiva asunto on löytynyt, sitä haetaan maksamalla ensimmäisen kuukauden vuokra ja palvelumaksu Uniplacesille. Asunnon vuokraajalla on pari päivää aikaa hyväksyä hakemus. Omalla kohdallani hakemus hyväksyttiin jo muutamassa tunnissa. Sain Uniplacesilta vuokranantajan yhteystiedot ja pääsin sopimaan muutostani. Varsin toimiva systeemi varsinkin jos ei ole aikaa tai halua alkaa etsiä asuntoa vasta paikanpäällä uudessa kaupungissa. Itselläni kävi mahtava tuuri myös vuokranantajieni suhteen. He ovat olleet todella mukavia ja auttavaisia, mutta myös omaa rauhaa minulla on ollut varsin kiitettävästi.

Tänään oli viimeinen työssäoppimispäivä. Toistaiseksi on vielä vaikea oikeasti käsittää, että tässä se nyt sitten oikeasti oli. Lähes 5 kuukautta, siinä ajassa ehtii oppia paljon ja tottua tiettyihin rutiineihin. Takana lukematon määrä lähetettyjä sähköposteja, toinen toistaan erikoisempiin ruokasanoihin tutustumista, jännittäviä puheluita, tiedonhakua, onnistumisia ja  virheistä oppimista. Nyt pitäisi taas löytää jonkin uusi suunta minne kulkea.

Mihin sitten pitäisi varautua jos lähtee ulkomaille työssäoppimaan? Oikeastaan kaikkeen, mutta ei liikaa mihinkään. On mahdoton sanoa mitä nuo kuukaudet ulkomailla kenenkin kohdalla tuovat tullessaan. Aika ulkomailla ei tule olemaan pelkkää lomaa, mutta kieltämättä kevät ilman räntämössössä kulkemista tuntuu jonkun verran myös lomalta. Olin jo kouluun hakiessa suunnitellut hakevani ulkomaille tekemään työssäoppimista, mutta lopullisen päätöksen tein vasta varsin myöhään. Ehdin murehtia valmiiksi aikalailla kaiken mahdollisen mikä voisi mennä pieleen, niin että kun lähtö oikeasti tuli ja asiat sujuivatkin varsin mallikkaasti, jäi myös murehdinta melko lailla taka-alalle. Ei aika täällä tietenkään pelkkää ruusuilla tanssimista ole ollut. Välillä on ottanut päähän milloin mikäkin, työt, koulutehtävät, vesisade, mitä tehdä tämän kevään jälkeen. Kaikkien näiden asioiden kanssa olisin kuitenkin varmasti murehtinut jossain vaiheessa Suomessakin.

Suomessa tämän kaltainen ulkoilmaostoskeskus olisi huomattavasti ikävämpi 
Olen viime päivät kierrellyt kaupoissa varsin paljon. En ole suuri shoppailun ystävä. Vaatekaupoissa kierteleminen on ihan kivaa, mutta kun pitäisi oikeasti löytää jotain, muuttuu kierteleminen huomattavasti enemmän pakkopullaksi. Onneksi täällä on varsin viihtyisiä ja suuria ostoskeskuksia, niin olen onnistunut myös löytämään jotain. Ostoskeskuksista uusimpana tuttavuutena myöskin vähän syrjempänä sijaitseva, mutta mukavan kokoinen ja viihtyisä La Maquinista. Vielä muutama päivä jäljellä Barcelonassa, paljon ideoita mitä tehdä, ei ehkä ihan niin paljon aikaa. Saa nähdä mitä kaikkea viimeiset päivät tuovat tullessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti