lauantai 7. toukokuuta 2016

Right now you're following your dreams

Mitäs kaikkea sitä onkaan ehtinyt tapahtua sitten viime postauksen. Kävin vaihteeksi elokuvissa. Hassua, että ehdin itsekin hetken uskoa, että tuo kolme elokuvaa samalla viikolla olisi jotenkin erityisen paljon. Toki se on lähes tuplasti yhtä usein kuin keskivero suomalainen käy vuosittain elokuvissa, mutta itselläni on parhaimmillaan (tai pahimmillaan) tullut joskus käytyä katsomassa 3 elokuvaa päivässä. Sunnuntai aamupäivällä oli siis Captain America: Civil War elokuvan vuoro. Sekä Marvelin että DC Comicsin sarjakuvasankarit seikkailevat valkokankaalla lähes tauotta ja tulevat suunnitelmien mukaan seikkailemaan siellä vielä monia vuosia tästä eteenpäin. Olen jo useamman edellisen Marvel elokuvan ilmestyessä harkinnut sen väliin jättämistä, mutta kerta toisensa salista poistumisen jälkeen on taas positiivisesti yllättynyt elokuvan viihdyttävyydestä. DC Comicsin elokuvat tulevat huomattavasti todennäköisemmin jäämään väliin, lukuun ottamatta loppukesästä ilmestyvää pahiksiin keskittyvää Suicide Squadia.

Palataan elokuvahölinän jälkeen takaisin oikeaan elämään. Työssäoppimista ohjaava opettajani pääsi käymään täällä paikanpäällä vetämässä arviointikeskustelut läpi. Kaikki arvosanat on nyt siis annettu ja pystyn olemaan niihin tyytyväinen. Kokonaisuudessa olen pärjännyt hyvin ja olimme samoilla linjoilla asioista joissa minulla on vielä parantamisen varaa. Työssäoppimista on jäljellä nyt kolme viikkoa. Täytyy kyllä myöntää, että paljoa pidempään, ainakaan ilman taukoa, ei enää jaksaisi. Alkuvuoteen on mahtunut niin paljon kaikenlaista uutta ja ihmeellistä. Kun on pitänyt käydä töissä ja leikkiä turistia yhtä aikaa nyt tasan neljän kuukauden ajan, alkaa kesäloma tosiaan tulla tarpeeseen. Itselläni on ties miten pitkään ollut haaveena päästä ulkomaille pidemmäksi aikaa, ensin haaveena oli päästä Iso-Britanniaan, sittemmin Espanjaan. Päädyin Barcelonaan, joka on toki virallisesti Espanjassa, mutta katalonialaisuus on kaupungissa vahvasti esillä ja on erottuu melko lailla siitä periespanjalaisuudesta. On ihan kivaa palata kesäksi Suomeen, mutta se mitä tapahtuu kesän jälkeen, on edelleen varsin epäselvää. Nuuskamuikkusen "etelään talvea pakoon" taktiikassa oli paljon hyvää. Teltassa asumista ei ole aikomuksissa aloittaa, mutta pidän kyllä silmät ja korvat auki tulevaisuuden mahdollisuuksista lähteä Suomen talvea pakoon.

Cascada suihkulähde on puiston tunnetuimpia maamerkkejä, tosin nyt se oli huollossa.
Sain kuluneella viikolla vihdoin aikaiseksi mennä myös Ciutadella puistoon haahuilemaan. Olen monesti kulkenut ohi ja käynyt vähän laitamilla pällisetelemässä. En ole erityisen luonnossa liikkuvia ihmisiä ja nämä kivat siistit kaupunkipuistot riittävät itselleni oikein hyvin. Ciutadellan puistoalue ei ole mitenkään erityisen suuri, sillä puiston alueella on myös luonnontieteellinen museo, Kataloninan parlamentti sekä Barcelonan eläintarha. Tämän kokoisessa kaupungissa on tavallaan harmi, että puisto ei ole sen isompi. Toisaalta useiden kilometrien hiekkarannat luultavasti melkolailla vähentävät ihmisten puistohengailun tarvetta.

vesi mukaanlukien varsin vihreää maisemaa
Vielä on melko paljon ajatuksia mitä haluaisi vielä tehdä ennen Suomeen palaamista ja tuntuu hieman siltä, että aika loppuu kesken. Alkuvuoden löysäily meinaa alkaa kaduttamaan, mutta toisaalta silloin päivät olivat huomattavasti lyhempiä ja viileämpiä, että ei kaikkia juttuja olisi silloin edes viitsinyt tehdä. Edelleen suunnitelmien toteuttaminen on varsin laiskaa ja luultavasti sitten viimeiset päivät juoksentelen taas ympäriinsä pää kolmantena jalkana aivan kuin joku ylitehokkaasti reissaava turisti.

Ensi viikolla on Euroviisut ja kuluneella viikolla olen yrittänyt viimeistään päästä kärryille siitä, mitä kaikkia biisejä siellä tänä vuonna onkaan mukana. Euroviisujen seuraamiseni on vuosien aikana ollut melko vaihtelevaa. Joinain vuosina en ole pahemmin kuunnellut kappaleita etukäteen, kun taas viime vuonna kaikki oli kuunneltu varmaan 20 kertaan läpi ennen lähtöä Wieniin, jossa olimme Mintun kanssa katsomassa viisuja livenä. Tämän tekstin otsikko on lainattu Espanjan tämän vuoden viisusta. Se taisi olla yksi ensimmäisenä valituista kappaleista tämän vuoden kisaan, mutta ei siitä huolimatta ole silti alkanut vielä kyllästyttämään. Kappaleella on hyvät mahdollisuudet pärjätä, mutta tämäkään kappale ei ehkä kuitenkaan ole se, joka toisi voiton Espanjaan. Mielenkiinnolla ensi viikkoa ja loppukuuta odotellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti